Natuurlijk gezond

Natuurlijk Gezond voor een ergonomische en comfortabele slaap

Natuurlijke drukverdeling en veerkrachtige ondersteuning voor een perfecte slaaphouding.
Natuurlijk een optimale ventilatie en warmte verspreiding voor een excellent microklimaat.


Natuurlijk Comfort voor rustige slaap is drukontlasting en veerkracht

doorsnede-2mensen

Ons lichaam is niet vlak maar rond. Breder en zwaarder in sommige gebieden, taps en lichter op andere plekken. De meeste matrassen scoren echter laag in de behoefte aan ondersteuning van ons natuurlijk gevormd lichaam. Maar al te vaak worden matrassen omhult met erg strakke, niet-elastische covers en opgebouwd met kern samenstellingen waarbij de samenhang en dynamiek ontbreekt. Het resultaat geeft onvoldoende ondersteuning van lichaamscontouren en geeft het ongemak van contactdruk.

Verder dan alleen wat ongemak kan de druk die de meeste matrassen uitoefenen op je lichaam, je beroven van een broodnodige rust en herstel. Drukpunt stress op de gewicht-dragende delen van het lichaam kunnen ook de bloedsomloop verstoren, ademhaling verstoren, de hartslag verhogen, de bloeddruk verhogen en leiden tot ondiepe slaap. De meeste conventionele matrassen hebben dermate drukwaarden dat deze problemen met de bloedsomloop kunnen veroorzaken.

Contactdruk kan ook betekenen dat je de hele nacht ligt te woelen op zoek naar een comfortabele positie. Dit geldt met name voor zij-liggers die op zoek zijn naar verlichting voor pijnlijke schouders en heupen. Ter verlichting zoeken veel mensen hun toevlucht tot onnatuurlijke slaaphoudingen. De beste oplossing is een zorgvuldig samengestelde matras met Hevea Foam® die rekening houdt met onze lichaamscontouren en curves.

Natuurlijk Gezond voor een ergonomische slaap en een goede nachtrust

Veel matras aanbieders hanteren foto's van zij-slapers met rechte wervels, wat suggereert dat een ruggengraat vrij van zijdelingse beweging de sleutel is tot goed slapen. Maar we zijn geen platte figuren van karton: onze wervels draaien multi-dimensionaal en verkeerde ondersteuning van de ruggengraat tijdens de slaap kan leiden tot spierstress, spierstijfheid en rugpijn in de ochtend.

Een ondersteuning waarbij de wervelkolom niet wordt geroteerd of gedraaid is zeer belangrijk voor een comfortabele, pijnvrije slaap en het behoud van een rechte rug. Een goede ondersteuning is ook gunstig voor onze zuurstofopname, een belangrijke factor voor een gezonde nachtrust.

De meeste matrassen voldoen niet

De meeste conventionele matrassen hebben platte, stijve oppervlakken die niet geschikt zijn voor de rondingen van het lichaam. Als een lichaam zich op dat oppervlak bevindt, worden heupen en schouders gedwongen te draaien, wat resulteert in fysieke stress. Dit vermindert de herstellende eigenschappen van slaap, wat ongemak en pijn geeft en kunnen bestaande aandoeningen verergeren. Onjuiste ondersteuning kan ook luchtwegen belemmeren, waardoor de kwaliteit van de ademhaling tijdens de slaap wordt verminderd.

HEVEA-FOAM-druppel

Slaap natuurlijk
op Hevea Foam®

latex-HF

Matrassen gemaakt van Hevea Foam® brengen de contouren van het lichaam in kaart en verminderen waar nodig de druk. Elastische, gebreide katoenen matrasbeschermer en elastisch natuurlatex schuim zorgen samen voor een uniek, comfortabel oppervlak met drastisch verlaagde drukwaarden die verreweg beter zijn dan die van conventionele matrassen.

En flexibele en eventueel verstelbare bodem of boxspring levert op dragende punten een verhoogde drukreductie. Een stretch gebreide katoenen matrashoes beschermt je matras zonder oppervlaktespanning toe te voegen. Het resultaat? Je voelt je opgelucht in plaats van onder druk gezet. Het komt allemaal neer op lagere contactdruk, betere bloedstroom en lagere bloeddruk voor een diepere, meer herstellende slaap.